MONTE CARLO - Wereldkampioen Fernando Alonso toonde zich net als vorig jaar de beste in de Grand Prix van Monaco. De Spaanse wereldkampioen hield teamgenoot Lewis Hamilton van een eerste zege. Het McLaren-duo staat nu met gelijke punten aan de leiding, maar Alonso is met zijn twee zeges wel de officiële leider.

De Grand Prix van Monaco van 2007 gaat niet de geschiedenis in als één van de spannendste races ooit. Polesitter Fernando Alonso liet zich bij de start niet verrassen en controleerde de wedstrijd daarna perfect. De Spanjaard moest enkel opletten voor teamgenoot Hamilton. De jonge Brit kwam een het eind van de race nog sterk opzetten, maar was uiteindelijk toch niet snel genoeg om Alonso echt te bedreigen.

Geen dreiging

Dreiging kwam er deze keer ook niet van Ferrari. Felipe Massa moest al snel het McLaren-duo lossen en kon enkel hopen op pech of foutjes om aan de derde plaats te ontsnappen. Debutant Hamilton maakte in de jacht op Alonso af en toe wel eens een foutje, maar beschadigde zijn wagen niet. De Britse debutant eindigde dus ook in zijn vijfde race opnieuw op het podium.

Hamilton en Alonso tellen nu elk 38 punten en delen nu opnieuw de wk-leiding. Al mag Alonso zich met zijn twee zeges de officiële leider noemen. Het duo vergoot met hun dubbelzege in elk geval hun voorsprong tot vijf punten op Felipe Massa. Kimi Raïkkönen scoorde ondanks zijn zijn zestiende startplaats nog een puntje, maar telt nu reeds 15 punten achterstand en dreigt stilaan uitgeteld te raken in de titelstrijd.

Optocht

Strijd om de zege was er deze keer niet en ook verder in het veld was nauwelijks strijd. Inhaalpogingen waren er niet en dus werd het meer een optocht dan een race. Bij Renault zullen ze daar echter niet om malen. Giancarlo Fisichella bezorgde het team een opsteker door de BMW-Saubers van Robert Kubica en Nick Heidfeld van de vierde plaats af te houden. De twee punten voor de zevende plaats gingen naar Williams-rijder Alexander Wurz.

Dubbele opgave Spyker

De GP van Monaco bracht het Spyker-team niet het verhoopte succes. Adrian Sutil kon wel de strijd aan met de Super Aguri van Davidson en Toyota van Ralf Schumacher. Een stuurfout van de jonge Duitser zorgde er echter voor dat Sutil de finish niet haalde. Een lot dat ook teamgenoot Christijan Albers te wachten stond.

De Nederlander reed een anonieme race in Monaco en kwam nooit echt in het stuk voor. Albers leek wel goed op weg om de finish te halen, maar kreeg acht ronden voor het einde nog met pech af te rekenen.