AMSTERDAM - David Beckham overweegt zich in januari drie maanden te laten verhuren aan een club uit de Premier League.

Newcastle United is hiervoor de belangrijkste gegadigde, meldt de Engelse krant People zondag. De 32-jarige middenvelder vertrekt in juli van Real Madrid naar Los Angeles Galaxy. De Amerikaanse Major League Soccer eindigt al in november.

McClaren

Beckham kreeg zaterdag van bondscoach Steve McClaren na een jaar afwezigheid weer een uitnodiging voor de Engelse nationale selectie. Engeland speelt op 1 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië op Wembley.

De voormalige aanvoerder van de Engelsen wil niet eenmalig terugkeren in het nationale elftal. Hij overweegt daarom in de wintermaanden op huurbasis bij een Premier League-ploeg te spelen, om op niveau te blijven voetballen.

Larsson

De nieuwe Newcastle-trainer Sam Allardyce is bijzonder enthousiast over het plan. "Als het mogelijk is David Beckham naar St James' Park te halen, dan doen we dat graag", zegt hij in People. "Ik zou David heel erg graag aan boord hebben."

Dit seizoen speelde Henrik Larsson op huurbasis voor Manchester United. De aanvaller mocht van zijn Zweedse club Helsingborg in januari naar Engeland, omdat de Zweedse competitie pas in april van start ging.