MADRID - Real Madrid en FC Barcelona geven, met nog twee duels in de Primera Division op het programma, nog altijd geen krimp. De titelverdediger uit Catalonië kreeg zaterdag tegen Getafe wel kramp, van de inspanningen en de zenuwen.

Barça redde zich net: 1-0. Real Madrid, dat door een beter onderling resultaat bij twee zeges kampioen is, nam iets overtuigender afstand van Deportivo.

Van Nistelrooij

Mede dankzij een doelpunt van Ruud van Nistelrooij, zijn 23e van het seizoen, en de inspiratie van David Beckham won 'De Koninklijke' met 3-1 van de bezoekers uit La Coruña. De koers naar de dertigste landstitel hoefde daardoor niet te worden bijgesteld.

Real Madrid is alleen nog afhankelijk van Barcelona als het zelf in de resterende wedstrijden punten verspeelt. Het mindere doelsaldo doet er niet toe. Het onderling vergelijk is bepalend.

In Estadio Bernabeu won Real met 2-0. De return in Camp Nou eindigde onbeslist: 3-3.

Ronaldinho

Barcelona handhaafde zich maar ternauwernood in de kampioenschapsrace. Frank Rijkaard, die als coach van de Spaanse topclub debuteerde op 31 augustus 2003, zal met gemengde gevoelens terugdenken aan zijn 150e wedstrijd als trainer in Catalaanse dienst.

De vroege treffer van troetelkind Ronaldinho, die al na twee minuten scoorde, bleek tot zijn grote opluchting voldoende.

Wraak

Vervelend was echter dat de Braziliaanse smaakmaker vijf minuten voor rust uit het veld werd gestuurd na een ongelukkige maar niet te ontkennen wraakactie tegen zijn plaaggeest David Belenguer.

Rijkaard moest de door zoveel onrecht hevig verontwaardigde middenvelder meenemen naar de catacomben om hem tot bedaren te brengen. Met tien man hield Barça, dat de betere kansen bleef krijgen maar verzuimde verder afstand te nemen, in de penibele slotfase met hard werken stand.

Valencia haakte door een nederlaag tegen Villarreal (2-3) definitief af in de strijd om de titel.