MONACO - Het formule 1-team van Spyker kende een zeer wisselvallige dag in Monaco. In de vrije trainingen op zaterdagochtend zorgde de jonge Duitser Adrian Sutil voor een daverende verrassing, door de snelste tijd te laten noteren in de regen.

In de kwalificatie ging het allemaal een stuk minder. Sutil deed het nog vrij goed, door de negentiende plaats voor zich op te eisen.

Maar de bolide van Christijan Albers kreeg te maken met hydraulische problemen, waardoor de Nederlander geen tijd kon neerzetten en dus de race opnieuw als laatste zal aanvangen.

"Vanmorgen had ik problemen met de tractiecontrole, die er normaliter voor zorgt dat de auto goed wegkomt als ik gas geef", zei Albers. "Daardoor verloor ik erg veel tijd.

Hydrauliek

Adrian had dat probleem niet en hij deed het geweldig in de training. "In de kwalificatie hadden we opnieuw problemen met de auto, dit keer met de hydrauliek. Mijn stuurbekrachtiging werkte daardoor niet meer. Het was, om het maar even zacht uit te drukken, een vervelende dag.

Het is moeilijk om progressie te boeken als je steeds zoveel pech hebt. De race wordt moeilijk. Achteraan starten is nooit leuk, maar in de nauwe straten van Monaco is het helemaal erg. Samen met het team moet ik nu een strategie bedenken waardoor we wat plaatsen kunnen winnen."