ALKMAAR - Co Adriaanse heeft louter uit professionele overwegingen bedankt voor de trainerspositie bij Feyenoord. "Het heeft niets met familie-omstandigheden te maken ofzo. Het is puur op basis van voetbalredenen", liet zijn woordvoerder Willem Zeijlmans vrijdagmiddag desgevraagd weten.

De vertrouwensman van Adriaanse noemde de korte toelichting van Feyenoord op het afketsen van de gedroomde samenwerking "heel ongelukkig". De Rotterdamse clubleiding sprak slechts van persoonlijke motieven bij Adriaanse om niet op het aanbod van Feyenoord in te gaan.

Suggesties

"Daarmee houd je veel open en krijg je allerlei suggesties. Maar wij gaan verder nergens op in. Er wordt toch wel gespeculeerd. Het vertrek van Co bij Metallurg Donetsk zou ook te maken hebben met zijn overstap naar Feyenoord. Mooi niet. Dat blijkt nu wel weer. Maar nogmaals, Co heeft uit professionele overwegingen nee tegen Feyenoord gezegd. Dat is het."

Volgens Zeijlmans, die benadrukte dat Adriaanse zelf geen commentaar op de ontwikkelingen bij Feyenoord wil geven, heeft de 59-jarige trainer nog geen andere aanbiedingen op zak. "Co laat alles op zich af komen. Voorlopig gaat hij nog nergens heen. Alles ligt open. Co bepaalt."