ZEIST - Michael Dingsdag gaat in beroep tegen de schorsing van vier wedstrijden die de tuchtcommissie van de KNVB hem heeft opgelegd. Zijn club Heerenveen heeft dit vrijdag op de website laten weten.

Dingsdag had eerder een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden afgewezen dat hij kreeg wegens het trappen van een tegenspeler in het duel met Ajax eerder deze maand. Hij koos voor een behandeling van de zaak bij de tuchtcommissie, maar dat leverde hem een zwaardere straf op.

Volgens de tuchtcommissie ging het om een bewuste actie van Dingsdag richting Klaas-Jan Huntelaar, maar Heerenveen is het daar niet mee eens.

Lazovic

De aanklager betaald voetbal heeft Danko Lazovic een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De voetballer van Vitesse krijgt de straf naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met FC Utrecht van donderdag.

Lazovic heeft tot vrijdagmiddag twee uur de tijd het voorstel te accepteren of af te wijzen. Hij is voor de wedstrijd van komende zondag tegen FC Utrecht al geschorst.

Zijn ploeggenoot Mads Junker heeft het voorstel voor zijn rode kaart in de wedstrijd Vitesse - FC Utrecht geaccepteerd. Hij is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.