AMSTERDAM - Co Adriaanse wordt niet de nieuwe trainer van Feyenoord. De club meldt vrijdag via de site dat hij zich wel goed herkent in de plannen van de Rotterdammers, maar dat hij om persoonlijke redenen afziet van de baan.

Feyenoord gaat nu verder zoeken naar een nieuwe trainer. Daarin zal het de buitenwereld niet op de hoogte houden van de status van de gesprekken, zoals bij de onderhandelingen met Adriaanse het geval was.

Bosz

Peter Bosz, technisch manager van Feyenoord, hulde zich vrijdagochtend vroeg nog in stilzwijgen over de situatie rond Adriaanse. De Telegraaf meldde in de vrijdageditie al dat de 59-jarige Adriaanse niet bij Feyenoord aan de slag zou gaan. "Ik ontken en bevestig niks. Alles wat ik nu zeg, kan verkeerd overkomen. Misschien later vandaag", liet Bosz weten.

Feyenoord reisde eerder deze maand met een zware delegatie naar Oekraïne om Adriaanse als nieuwe trainer te strikken. De oud-coach van onder meer Willem II, AZ en Ajax had net in goed onderling overleg zijn contract bij Metallurg Donetsk ingeleverd. Spelers, supporters, bestuursleden en sponsors van Feyenoord spraken in de afgelopen weken allemaal hun voorkeur uit ten opzichte van Adriaanse.

Bedenktijd

Na uitgebreide onderhandelingen in Oekraïne volgde in het afgelopen weekeinde nog een kort telefonisch onderhoud tussen Adriaanse en Bosz. De trainer liet daarop weten dat hij nog enkele dagen bedenktijd nodig had en dat er waarschijnlijk voor het einde van de week duidelijkheid zou zijn over zijn mogelijke dienstverband bij Feyenoord.

Het is nog onduidelijk wat Adriaanse precies bedoelt met persoonlijke overwegingen. Het kan zijn dat hij een nieuw avontuur in het buitenland verkiest boven een rentree in de eredivisie. Mogelijk zijn de eerste contacten met Feyenoord hem niet helemaal bevallen.

Publiciteit

Adriaanse zou zich in de besprekingen met de Rotterdamse clubleiding hebben gestoord aan de brede publiciteit rond de onderhandelingen. Ook zou hij zich hebben afgevraagd wie het nu precies voor het zeggen heeft in De Kuip. Wellicht stonden ook zijn salaris en het budget Adriaanse niet aan. Hij vreesde misschien ook dat hij als Amsterdammer in Rotterdam-Zuid de tijd niet zou krijgen van het kritische en fanatieke legioen om iets op te bouwen bij de topclub in verval.