RIJSWIJK - Tsjechië heeft woensdagavond in Saint-Denis gewonnen van Frankrijk. De volgende tegenstander van Oranje in de kwalificatiereeks voor het EK deed dat met 2-0. Voor Tsjechië, Nederlands enig overgebleven concurrent in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de titelstrijd, scoorden Grygera en Baros. De eerste deed dat al na zeven minuten.

Bij de Tsjechen speelde Galasek van Ajax van het begin. Bij Frankrijk, met veel van zijn sterren, werd Desailly gehuldigd. De verdediger speelde voor de 103e keer voor de nationale formatie. Hij evenaarde daarmee het record van Deschamps.

Engeland

Engeland leed op eigen veld een gevoelige nederlaag tegen Australië, 3-1. Bij de 'Aussies' was Emerton van Feyenoord één van de doelpuntenmakers. Bij Engeland werd Wayne Rooney de jongste speler in de nationale elf ooit. De aanvaller van Everton, 17 jaar en 111 dagen, kwam als invaller in het veld. Tot zijn komst was James Prinsep de jeugdigste, met 17 jaar en 253 dagen. De speler van Clapham Rovers debuteerde in 1879 tegen Schotland.

Rode Duivels

België won vrij gemakkelijk bij Algerije, 3-1. De 'Rode Duivels' leidden binnen tien minuten al met 2-0. Emile Mpenza en Sonck scoorden. Na de hervatting maakte Mpenza er nog één. Willem II's doelman De Vlieger stond de eerste helft bij de Belgen in het doel. Buffel van Feyenoord was eveneens basisspeler en werd na 82 minuten vervangen. Roda JC-aanvaller Soetaers deed alleen in de slotfase mee.

Moldavië

Moldavië, een van de tegenstander van Nederland in de kwalificatiereeks richting EK, speelde bij Georgië gelijk. Het werd -2. Voor de Moldaviërs zorgde Dadu voor de doelpunten. De laatste kwam tot stand uit een strafschop. In beide gevallen maakte hij een achterstand goed.