ZEIST - Boudewijn Zenden heeft zich afgemeld voor de oefentrip van het Nederlands elftal naar Azië. De speler van Liverpool heeft teveel last van zijn enkel.

In overleg met de medische staf van Liverpool en Oranje heeft de Limburger daarop besloten zich af te melden voor het Nederlands elftal.

Overigens was Zenden nog niet definitief geselecteerd. Hij zat in de voorselectie van 24 spelers voor de vriendschappelijke interlands tegen Zuid-Korea en Thailand.

De ploeg vertrekt dinsdag naar Zuid-Korea, waar het zaterdag 2 juni speelt. Op 6 juni volgt de wedstrijd tegen Thailand.

Verdoving

Zenden speelde woensdag nog wel de finale van de Champions League, die met 2-1 werd verloren van AC Milan.

"Ik speelde met een totaal ingetapete enkel en een verdovende injectie om maar te kunnen starten. Voor een finale doe je dat. Mijn enkel heeft nu een tijd nodig om te herstellen."

Indruk

"Als ik bij de selectie had gezeten, had ik graag een goede indruk willen achterlaten. Dat kan nu niet. Ik wil niet hinkepinkend bij Oranje zitten. Waarschijnlijk had ik de eerste week niet eens mee kunnen trainen. Helaas, maar het heeft zo moeten zijn. Misschien krijg ik volgend seizoen nog een kans."

De middenvelder van Liverpool werd voor het laatst op 3 september 2004 opgeroepen door bondscoach Marco van Basten. Zenden speelde in zijn loopbaan 54 interlands, waarin hij zeven keer scoorde.