EINDHOVEN - NAC-speler Mike Zonneveld verhuist naar PSV. De middenvelder ondertekent een vierjarig contract bij de kampioen uit Eindhoven. Hij is woensdag met goed gevolg door de medische keuring gekomen.

Ook de transfer van Tommy van der Leegte is in afrondende fase gekomen. "Het gaat de goede kant op", aldus technisch manager Stan Valckx van PSV woensdag. Van der Leegte komt over van de Duitse club VfL Wolfsburg. Beide spelers komen in aanmerking voor een plaats links op het middenveld. Daar heeft PSV een vacature omdat aanvoerder Phillip Cocu is gestopt.

Trots

Zonneveld is dolblij met zijn overstap naar PSV. "Dit is geweldig. Ik ben erg trots". liet hij op de website van zijn nieuwe werkgever weten. "Ik had al een goed gevoel na mijn eerste gesprek met trainer Ronald Koeman. Als je de clubs bekijkt waar ik eerder speelde, zit er een stijgende lijn in mijn loopbaan."

Zonneveld doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij belandde via Go Ahead Eagles en Vitesse bij NEC. Zonneveld speelde zich de afgelopen twee jaar bij NAC in de kijker van de technische staf van PSV.