HAMBURG - Mocht hij in Duitsland ooit naar een andere club gaan, dan wordt het zeker niet Bayern München. Spelbepaler Rafael van der Vaart, die met trainer Huub Stevens Hamburger SV in de Bundesliga hield, heeft woensdag in een interview met Sportbild met grote stelligheid gezegd dat van een dergelijke transfer geen sprake kan zijn.

Van der Vaart verhuisde in 2005 voor vijf miljoen euro van Ajax naar HSV. Voor die overgang had zijn zaakwaarnemer Sören Lerby al een gesprek gehad met Bayern-manager Uli Hoeness.

"Destijds was het: 'Nee, nee en nog eens nee'. Niet goed genoeg", verklapte de Oranje-international. "Toen wilden ze me niet, nu wil ik niet meer naar Bayern."

Tevreden

Van der Vaart benadrukte dat hij in de Bundesliga het liefst bij HSV blijft, waar hij nog een verbintenis heeft tot medio 2010.

"Ik zie geen reden iets aan dat contract te veranderen. Het loopt nog drie jaar. Ik ben tevreden met wat ik heb. Nu alleen nog succes", zei de middenvelder.

Transfer

Van der Vaart heeft wel bedongen dat hij in 2009 voor een gelimiteerd transferbedrag van 1,5 miljoen weg kan. Ook daarom is hij niet geïnteresseerd in een verbeterd contract.

HSV wil graag af van die clausule. De oud-Ajacied maakte er in het vraaggesprek geen geheim van dat voor hem Spanje, waar zijn moeder vandaan komt, het beloofde land is.

"Als er een droomvereniging komt, dan weet je het nooit. Als Real Madrid me bijvoorbeeld een aanbod doet, dan ga ik natuurlijk."