BRUSSEL - Walter Godefroot, voormalig ploegleider van de Duitse wielerploeg Telekom (nu T-Mobile), ontkent dat er sprake is geweest van systematische doping.

De 63-jarige Belg herhaalde zijn bekende standpunt tegen de Belgische tv in reactie op de recente onthullingen van oud-renners Bert Dietz en Christian Henn.

"Ik weet niet of de artsen epo hebben verstrekt aan de renners. Als manager van een grote ploeg ben je niet overal van op de hoogte. Maar ik weet wel dat dopegebruik nooit georganiseerd heeft plaatsgevonden."

D'Hont

De huidige leiding van T-Mobile kondigde aan donderdag in een persconferentie te reageren op de beschuldigingen van Henn en Dietz. Ook oud-verzorger Jef D'Hont kwam recent met onthullingen in een boek. Sponsor T-Mobile zou overwegen zich terug te trekken uit het wielrennen.

De ploeg is het laatste jaar in vervelende dopingzaken terechtgekomen. Vorig jaar verloor de ploeg kopman Jan Ullrich, die betrokken is bij Operacion Puerto, de zaak met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

Onderzoek

Momenteel worden twee artsen, Lothar Heinrich en Andreas Schmid, ervan beschuldigd de doping binnen de ploeg te hebben verzorgd. De Duitse justitie is een onderzoek begonnen. De vergrijpen waarvan het duo wordt verdacht, hebben een verjaringstermijn van vijf jaar. Volgens het openbaar ministerie in Duitsland zouden er mogelijk nog strafbare feiten zijn gepleegd in 2002 en daarna.

In Duitsland hebben de beschuldigingen voor nogal wat opschudding gezorgd. Zo riep politicus Peter Danckert de tv-zenders ARD en ZDF op tot een wielrenboycot en meldde het nationale olympisch comité dat verdachte artsen niet meegaan naar de Olympische Spelen in Peking.