AMSTERDAM - Venus Williams en Maria Sjarapova hoefden zich dinsdag niet bovenmatig in te spannen om de volgende ronde te bereiken bij het WTA-toernooi in het Turkse Istanbul.

Williams versloeg in de eerste ronde Tatiana Poutchek en gunde de Wit-Russische slechts drie games: 6-1, 6-2. De als eerste geplaatste Sharapova had het in de tweede ronde iets moeilijker tegen Tsvetana Pironkova (Bul): 6-4, 7-6 (1).

Sjarapova

Sjarapova speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij tussen Romina Oprandi (Ita) en de als zevende geplaatste Agnieszka Radwanska uit Polen. Williams, als vierde geplaatst, ontmoet in de tweede ronde Aravane Rezai (Fra).

Ook Patty Schnyder plaatste zich eenvoudig voor de volgende ronde. De Zwitserse, die als derde is geplaatst, sloeg haar Taiwainese opponente Yung-Jan Chan binnen vijftig minuten van de baan: 6-1, 6-1. Schnyder stuit nu op Vania King (VS).

Vorig jaar werd het met tweehonderdduizend dollar gedoteerde graveltoernooi gewonnen door Sharar Peer. De Israëlische versloeg in de finale Anastasia Myskina.