AMSTERDAM - De Detroit Pistons hebben een 1-0 voorsprong op de Cleveland Cavaliers genomen in de finale van play-offs in de Eastern Conference. De nummer één uit de normale competitie was maandag in het eerste finaleduel in de best-of-sevenserie in eigen huis met 79-76 te sterk voor de nummer twee van de ranglijst.

De Cavaliers hadden pech toen Donyell Marshall met nog 5,9 seconden te spelen op aangeven van sterspeler LeBron James een driepunter verprutste. Door de misser stelde de thuisploeg de zege veilig in de Palace of Auburn Hills in Detroit.

Honderd

"Je gooit ze vaak raak en je mist ze ook wel eens. Maar dit schot was helaas voor de overwinning", baalde Marshall na afloop. "Normaal gooi ik honderd van dergelijke worpen honderd keer raak."

Het tweede duel in de best-of-sevenserie wordt donderdag ook in Detroit gespeeld. De Pistons wonnen de NBA-titel in 2004 en verloren de finale twee jaar geleden. In het reguliere seizoen waren de Pistons de sterkste in drie van de vier onderlinge duels met de Cavaliers.