AMSTERDAM - Als Co Adriaanse zijn krabbel zet voor het trainerschap bij Feyenoord, mag hij tien miljoen euro besteden aan nieuwe aankopen. Dat zei VI-hoofdredacteur Johan Derksen maandagavond bij Voetbal Insite.

Bij een snelle beslissing zou de oefenmeester ook mee mogen beslissen over de spelers die niet meer voorkomen in de toekomstplannen van de club. Adriaanse liet maandagmorgen via zijn woordvoerder weten een week bedenktijd nodig te hebben.

Perez

Derksen gaf ook aan dat Kenneth Perez in de warme belangstelling staat van Feyenoord. Ook PSV zou geïnteresseerd zijn in die diensten van de Ajacied, die in Amsterdam niet altijd kan rekenen op speeltijd. Volgens de hoofdredacteur van het voetbalblad ligt de Deen slecht in de groep bij de bekerwinnaar.

Naast Perez, met wie Adriaanse eerder succesvol samenwerkte bij AZ, zouden ook De Mul en Lindenbergh weg mogen in Amsterdam. Ajax-trainer Henk ten Cate zou het wel zien zitten in Eljero Elia, de aanvaller van ADO Den Haag. Volgens Derksen zou Elia dan eerst nog een jaar moeten rijpen bij de Haagse club.

Huntelaar

De hoofdredacteur had ook iets te melden over Klaas-Jan Huntelaar. Valencia zou naast Sneijder ook een bod hebben gedaan op de centrumspits. Ajax zou ook dit bod te laag hebben gevonden om de onderhandelingen te starten. Manchester United zou ook nog steeds een belangrijke gegadigde zijn om de international weg te kapen uit de Arena.