KATWIJK - Edgar Davids beslist pas woensdag op de wedstrijddag of hij met het Nederlands elftal de vriendschappelijke interland tegen Argentinië kan spelen. Bondscoach Dick Advocaat wil graag met de middenvelder in de Amsterdam ArenA beginnen. Het is echter onduidelijk of de hamstringblessure van Davids dat toelaat.

De middenvelder van Juventus ging dinsdagavond tijdens de laatste training voor het duel met Argentinië hevige duels uit de weg. Hij nam wel deel aan het afsluitende partijtje. Bij absentie van Davids keert Giovanni van Bronckhorst als linksback terug in het Nederlands elftal. Boudewijn Zenden schuift in dat geval door naar het middenveld.

Duizelig

Bondscoach Dick Advocaat beslist pas op de wedstrijddag of Andy van der Meyde op de bank plaatsneemt. De rechtsbuiten van Ajax is nog steeds duizelig als gevolg van een botsing met Feyenoorder Ono. Van der Meyde ontbrak als enige international op de laatste training.

Ruud van Nistelrooy

Advocaat mag tijdens het duel met Argentinië zes keer wisselen. Vaststaat dat Ruud van Nistelrooy slechts een helft actief is. De bondscoach willigt daarmee een verzoek van Alex Ferguson in. De manager van Manchester United vroeg Advocaat om Van Nistelrooy op het oog van het drukke programma van de Engelse club te sparen. Manchester treft zaterdag Arsenal en ontmoet vier dagen later Juventus in de Champions League.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal:
Waterreus; Ricksen, Stam, Frank de Boer en Zenden; Seedorf, Van Bommel, Cocu en Davids (of Van Brockhorst); Kluivert en Van Nistelrooy.