PARIJS - Raemon Sluiter, Robin Haase en Dennis van Scheppingen gaan vanaf dinsdag via de kwalificaties proberen zich te plaatsen voor Roland Garros.

Sluiter moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Braziliaan Ricardo Mello. De Rotterdamse tennisser wist de Zuid-Amerikaan in 2004 op het gravel van Parijs te verslaan. Sluiter haalde vorig jaar de derde ronde op Roland Garros.

Verkerk

Haase treft de Fransman Nicolas Tourte. De twee speelden dit jaar in het challengertoernooi van Wolfsburg ook tegen elkaar. Haase won toen in drie sets en pakte daar de eindzege. Van Scheppingen werd gekoppeld aan de Roemeen Dacian Craciun. Ze hebben elkaar nooit eerder op het hoogste niveau ontmoet.

Martin Verkerk is met zijn beschermde ranking als enige man rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. Hij haalde in 2003 de finale in Parijs. Roland Garros begint komende zondag.

Bij de vrouwen is Michaëlla Krajicek zeker van deelname. Het kwalificatieschema van de vrouwen wordt dinsdag bekend. Elise Tamaela zal daarin worden ingedeeld.