ALKMAAR - Eind deze week is waarschijnlijk duidelijk of Co Adriaanse al dan niet de nieuwe trainer van Feyenoord is. Dat heeft zijn woordvoerder Willem Zeijlmans maandag desgevraagd laten weten.

Eind deze week is waarschijnlijk duidelijk of Co Adriaanse al dan niet de nieuwe trainer van Feyenoord is. Dat heeft zijn woordvoerder Willem Zeijlmans maandag desgevraagd laten weten.

"Co wil zich niet laten opjagen. Maar hij weet natuurlijk ook wel dat Feyenoord geen maand kan wachten. Hij heeft waarschijnlijk deze week nog nodig om enkele zaken te bekijken en te bedenken. Ik denk dat hij er eind deze week uit is", legde Zeijlmans uit. Volgens de voormalige pr-man van AZ is van concrete belangstelling vanuit Engeland (Manchester City bijvoorbeeld) geen sprake. "Hij is niet officieel benaderd door welke club dan ook."

Bosz

Zeijlmans bevestigde dat Adriaanse, die zondag in Alkmaar het duel tussen AZ en Ajax (2-1) ongezien bijwoonde, inmiddels voor de tweede keer contact heeft gehad met Feyenoord. "Dat was een kort telefonisch onderhoud met technisch manager Peter Bosz. Hij wilde even het contact warm houden en bovendien enkele antwoorden geven op een paar vragen die Co had. Het is nu een kwestie van afwachten."

Een zware delegatie van Feyenoord zocht Adriaanse vorige week op in Oekraïne waar hij net ontslag had genomen bij Metallurg Donetsk. Vrijwel iedereen in en rond de Rotterdamse volksclub ziet in de 59-jarige Amsterdammer de ideale kandidaat om de opgestapte Erwin Koeman op te volgen.

Mondelinge overeenkomst

Dagblad Spits meldde vanmorgen dat de trainer een mondelinge overeenkomst zou hebben met Feyenoord. Een bericht dat door Bosz als 'klinklare onzin' werd afgedaan.