FIORANO - Wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher besluit dit jaar wanneer hij afscheid neemt. De 34-jarige Duitser zei dat in een interview met het blad Kicker dat woensdag verschijnt. Schumachers contract met Ferrari loopt af in 2004.

"Ik verkeer in de luxe positie dat ik het besluit zelf kan nemen,'' aldus Schumacher, die in zijn carrière tot nu toe vijf wereldtitels verzamelde. De coureur zei dat voortdurende vooruitgang de sleutel was voor zijn succes. "De auto verandert, dus ik moet ook veranderen. De dag dat ik niets meer doe of wil doen is ook de dag dat ik beter kan stoppen.''

Schumacher en teamgenoot Rubens Barrichello rijden de eerste drie races van het komende seizoen in de Ferrari van vorig jaar. De nieuwe wagen zal in april op Imola zijn debuut maken.

Ronderecord

Schumacher maakte dinsdag op het circuit van Fiorano zijn eerste meters in de Ferrari 2003-GA, vernoemd naar de overleden Fiat-erepresident Giovanni Agnelli. Hij verbeterde meteen zijn eigen ronderecord tot 57,281 seconden. De oude toptijd stond sinds juli 2002 op 57,476. Op Fiorano is een 'langzamere' asfaltlaag gelegd, maar Schumacher was toch 1,3 seconden sneller dan tijdens de laatste test met de oude wagen.