Spurs en Cavaliers naar Conference-finals

NEW YORK - De basketbalformaties San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de Conference-finales. Spurs ontdeed zich in een best-of-seven van Phoenix Suns (4-2) en stuit nu op Utah Jazz.

De eindstrijd van de Eastern Conference gaat tussen Detroit Pistons en Cleveland Cavaliers, dat New Jersey Nets met 4-2 versloeg.

Ginobili

Bij de Spurs verkeerde Manu Ginobili in de topvorm. Hij scoorde 33 punten en noteerde 11 rebounds. Daarmee zette Ginobili zelfs Spurs-vedette Tim Duncan in de schaduw, die 'slechts' tot 24 punten kwam. San Antonio won het duel met 114-106 en besliste daarmee de play-off in hun voordeel. De club won sinds 1999 driemaal de NBA-titel.

In de Eastern Conference bereikte Cleveland de eindstrijd dankzij een 88-72-zege op New Jersey Nets. Daarmee kwam de eindstand op 4-2.

Van Gundy

Basketbalcoach Jeff van Gundy is zaterdag door de NBA-formatie Houston Rockets uit zijn functie gezet. De club besloot hiertoe nadat de Rockets er niet in geslaagd waren de eerste ronde in de NBA-play-offs te overleven. Houston verloor van Utah Jazz.

Het is nog niet bekend wie de taken van Van Gundy overneemt.

Gedegradeerde clubs in Europa

Gedegradeerde clubs in Europa
Een overzicht van de gepromoveerde en gedegradeerde clubs in Europese topcompetities.
Tip de redactie