NEW YORK - De basketbalformaties San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de Conference-finales. Spurs ontdeed zich in een best-of-seven van Phoenix Suns (4-2) en stuit nu op Utah Jazz.

De eindstrijd van de Eastern Conference gaat tussen Detroit Pistons en Cleveland Cavaliers, dat New Jersey Nets met 4-2 versloeg.

Ginobili

Bij de Spurs verkeerde Manu Ginobili in de topvorm. Hij scoorde 33 punten en noteerde 11 rebounds. Daarmee zette Ginobili zelfs Spurs-vedette Tim Duncan in de schaduw, die 'slechts' tot 24 punten kwam. San Antonio won het duel met 114-106 en besliste daarmee de play-off in hun voordeel. De club won sinds 1999 driemaal de NBA-titel.

In de Eastern Conference bereikte Cleveland de eindstrijd dankzij een 88-72-zege op New Jersey Nets. Daarmee kwam de eindstand op 4-2.

Van Gundy

Basketbalcoach Jeff van Gundy is zaterdag door de NBA-formatie Houston Rockets uit zijn functie gezet. De club besloot hiertoe nadat de Rockets er niet in geslaagd waren de eerste ronde in de NBA-play-offs te overleven. Houston verloor van Utah Jazz.

Het is nog niet bekend wie de taken van Van Gundy overneemt.