AMSTERDAM - Giovanni van Bronckhorst dient zijn contract in Barcelona uit. De Nederlandse verdediger in Spaanse dienst liet dat weten tijdens een presentatie van zijn sponsor. Dit meldt Voetbal International.

"Ik heb mijn toekomst heel duidelijk voor ogen. Ik blijf nog een jaar in Barcelona, waar ik zeer gelukkig ben", aldus de international wiens contract medio 2008 afloopt.

Zowel PSV als Feyenoord, de club waar Van Bronckhorst zes seizoenen onder contract stond, lieten weten geïnteresseerd te zijn in de linksback. 'Gio' verklaarde zelf ook al eens welwillend te staan tegenover een terugkeer in Rotterdam-Zuid.

Zijspoor

Bij Barcelona lijkt Van Bronckhorst enigszins op een zijspoor te zijn beland. Onder coach Frank Rijkaard is de geboren Rotterdammer al geruime tijd geen basisspeler meer. De 66-voudig international kwam de afgelopen twee seizoen 38 keer in actie in de Primera Division.

De linksback blijkt niettemin tevreden te zijn in Barcelona. "Ik ben niet van plan nu terug te keren naar Nederland. Als Barça niet met me verder wil, dan moet de club me dat zeggen. Maar tot op heden heeft niemand me zoiets verteld."

Van Bronckhorst is bezig aan zijn vierde seizoen in Barcelona. Hij kwam eerder uit voor Feyenoord, RKC Waalwijk, Glasgow Rangers en Arsenal.