BARCELONA - Patrick Kluivert en Phillip Cocu krijgen ieder een schadevergoeding van bijna 130.000 euro van twee Spaanse media. Een rechter in Barcelona stelde maandag de voetballers van Barcelona in het gelijk in een rechtszaak tegen televisiezender Telemadrid en de site Micanoa.

Beide media hebben volgens de rechter niet hard kunnen maken dat Kluivert en Cocu vorig jaar deelnamen aan een seksorgie. Beide berichtten vorig jaar dat de voetballers aan de vooravond van een wedstrijd in Madrid tegen Rayo Vallecano een seksorgie met verschillende vrouwen hadden gehouden.

Drie andere spelers van Barcelona krijgen dezelfde vergoeding. Telemadrid en Micanoa.com beweerden vorig jaar dat behalve Kluivert en Cocu ook de Spanjaarden Gabri, Dani en Gerard zich hadden verlustigd aan de meisjes van plezier.

De vijf spelers eisten ieder 1 miljoen euro, maar zover wilde de rechter niet gaan. In zijn vonnis zegt de rechter dat er geen enkele aanwijzing is dat het bericht waar was. De media hadden de door hun gemelde feiten moeten bewijzen, maar dat lieten ze na. Zij weigerden de juistheid van hun berichtgeving aan te tonen omdat ze hun bronnen niet wilden prijsgeven.