AMSTERDAM - Wesley Sneijder heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Valencia. Dat meldt het AD vrijdag. De 22-jarige middenvelder van Ajax is naar eigen zeggen rijp voor een avontuur in het buitenland.

De Spaanse club, die al twee keer eerder een bod uitbracht op de Utrechter, zou nu een derde bod voorbereiden. Sneijder heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2009.

Sneijder denkt dat zijn overgang naar de Primera División binnen enkele dagen is beklonken. "Zelf ben ik er al een tijdje uit. Valencia is een heel mooie club in een heel mooie competitie. Daar wil ik graag spelen. Het is nu afwachten tot de clubs eruit zijn."

Ajax' technisch directeur Martin van Geel merkt op dat het al enige tijd stil is vanuit Spanje. "Sinds het tweede bod van een tijdje terug heb ik niks meer gehoord van Valencia", zegt hij in de krant. "Het zou best kunnen dat ze zich binnenkort weer melden, maar voorlopig is het nog rustig."

Sneijder speelt sinds 1992 bij Ajax en staat sinds 2000 onder contract bij de club. Hij kwam tot nu toe in 126 competitiewedstrijden in actie, waarin hij 43 keer scoorde.