RIO DE JANEIRO - Bondscoach Dunga van de nationale voetbalploeg van Brazilië heeft Afonso Alves van Heerenveen opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands tegen Engeland en Turkije. Deze wedstrijden worden op 1 juni en 5 juni in respectievelijk Londen en Dortmund afgewerkt.

De spits van de Friese club debuteert in het nationale elftal van Brazilië. Alves trok de aandacht van Dunga als topschutter van de eredivisie. Hij maakte het afgelopen seizoen 34 competitietreffers voor Heerenveen. "Hij is groot en sterk en heeft ook nog eens een goede techniek", verklaarde Dunga zijn keuze voor Alves.

De spits van Heerenveen is door zijn uitverkiezing dichtbij deelname aan de Copa America, die komende zomer in Venezuela wordt gehouden. Ronaldinho en Kaka hebben al aangeven dat ze het toernooi willen overslaan. Ze willen zich in alle rust op het nieuwe seizoen voorbereiden. Ook andere sterspelers overwegen te bedanken voor het kampioenschap van Zuid-Amerika.

Verdediger Alex van PSV is ook weer uitgenodigd. Doelman Gomes van de kampioen uit Eindhoven ontbreekt in de selectie van Dunga. De oud-voetballer geeft voorlopig de voorkeur aan de doelmannen Doni (AS Roma) en Helton (FC Porto).