MILAAN - AS Roma heeft zoals verwacht de Italiaanse beker veroverd. De club zegevierde vorige week in de eerste ontmoeting met 6-2 van Internazionale. Tijdens de return in Milaan, donderdag, liet Roma zich niet verrassen.

De Romeinen hielden de schade beperkt (2-1-nederlaag) en stelden daarmee de bekerzege veilig.

In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren. Vlak na de pauze kreeg Inter wat hoop op een stunt toen Crespo (50e minuut) en Cruz (56e minuut) doel troffen. De thuisploeg ging in de slotfase furieus op zoek naar meer doelpunten. Toen AS Roma in de 83e minuut dankzij Perrotta de achterstand verkleinde naar 2-1, was het duel gespeeld.

Rood

Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Inter-verdediger Cordoba kreeg in de 72e minuut zijn tweede gele kaart, waardoor hij de kleedkamer kon opzoeken. Vlak voor tijd moest ook AS Roma met één man minder spelen, nadat de arbiter verdediger Panucci de rode kaart had getoond.

Overigens mocht ook Inter-coach Mancini niet het hele duel vanuit de dugout bekijken. De Italiaanse oud-voetballer werd na een uur - na het herhaaldelijk maken van opmerkingen richting de arbitrage - naar de tribune verwezen.

Internazionale-middenvelder Patrick Vieira strompelde in de eerste helft van het veld vanwege een beenblessure. De Fransman moet mogelijk de EK-kwalificatiewedstrijden van zijn land op 2 en 6 juni (tegen respectievelijk Oekraïne en Georgië) aan zich voorbij laten gaan.