DORDRECHT - RKC Waalwijk heeft zich donderdagmiddag in de play-offs om promotie en degradatie ontdaan van FC Dordrecht.

De Waalwijkers waren uiteindelijk in drie wedstrijden te sterk voor de Zuid-Hollanders. RKC won de derde en beslissende wedstrijd in Dordrecht met 3-0.

De druk lag in de laatste van de best-of-three volledig bij RKC Waalwijk. De eredivisieclub speelt al sinds 1988 op het hoogste niveau en wil ook volgend seizoen graag in de eredivisie voetballen.

Het hele seizoen vocht de club tegen degradatie. Trainer Adri Koster moest iets voor de winterstop weg, maar ook onder zijn opvolger Mark Wotte verliep het niet veel beter.

Toch had Wotte veel beter spelersmateriaal tot zijn beschikking dan Koster. In de winterstop versterkte RKC zich rigoureus met onder meer Anthony Obodai, Jan Vertonghen en Tarik Sektioui.

Ook met die voetballers in het elftal bleef de degradatiestreep de hele tweede seizoenshelft angstvallig dichtbij, waardoor de ploeg uiteindelijk in de nacompetitie verzeild raakte.

Nummer zes

Daarin trof het FC Dordrecht, de nummer zes van de eerste divisie. De ploeg van trainer Gert Kruys heeft een bijzonder goed seizoen achter de rug en bleek geen gemakkelijke tegenstander.

De eerste wedstrijd in Dordrecht ging RKC kansloos met 2-0 onderuit. Dankzij een zege in Waalwijk (ook 2-0) moest een derde duel uikomst bieden.

Dordrecht was zondagmiddag lange tijd de beste ploeg, maar verloor toch. RKC had dat vooral te danken aan de individuele klasse van Benjamin de Ceulaer en Tarik Sektioui.

De Belg De Ceulaer omspeelde in de 19e minuut een aantal tegenstanders en kreeg alle ruimte om uit te halen: 1-0. Dordrecht kreeg wel wat kansjes om op gelijke hoogte te komen, maar het ontbrak 'de Schapenkoppen' aan schotkracht.

Intenties

De aanvallende intenties van FC Dordrecht werden in de 70e minuut definitief afgestraft toen Sektioui de beslissende goal maakte.

Niet veel later verzorgde hij ook het derde doelpunt van de middag: 0-3. RKC heeft daardoor nog minimaal twee wedstrijden te gaan om ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau te spelen. In die wedstrijden treft de ploeg van Wotte VVV-Venlo.