ROTTERDAM - De clubleiding van Feyenoord wil trainer Co Adriaanse als opvolger van Erwin Koeman aanstellen. Bestuursleden van de Rotterdamse club hebben inmiddels een eerste gesprek met de 59-jarige oefenmeester gevoerd.

Adriaanse heeft donderdag ontslag genomen als coach van Metallurg Donetsk.

Financieel directeur Onno Jacobs, technisch manager Peter Bosz en adviseur Wim Jansen spraken onlangs in de Oekraïne uitvoerig met Adriaanse.

"We hebben van gedachten gewisseld over de toekomstplannen van Feyenoord en afgesproken om op korte termijn weer contact met elkaar op te nemen", bevestigt Bosz.

Adriaanse benadrukt dat zijn vertrek bij Metallurg Donetsk niets met de belangstelling van Feyenoord heeft te maken. "Co heeft een nieuwe aanbieding van Metallurg Donetsk geweigerd", laat Willem Zeijlmans, de vertrouwensman van Adriaanse, weten.

"Het nieuwe seizoen in de Oekraïne begint al over twee maanden. Co heeft daarom nu al plaast gemaakt voor een opvolger. De belangstelling van Feyenoord en het vertrek van Co staan dus helemaal los van elkaar."

Inhoud

Bestuursleden van Feyenoord en Adriaanse willen niets over de inhoud van het eerste gesprek vrijgeven. De komst van de oud-trainer van Ajax, AZ, FC Porto, Willem II, ADO Den Haag en PEC Zwolle zal onder meer afhangen van het budget waarmee de nieuwe trainer van de Rotterdamse club volgend seizoen kan werken.

De komst van Adriaanse wordt breed gedragen in Rotterdam-Zuid. Interim-trainer Leo Beenhakker, aanvoerder Theo Lucius, doelman Henk Timmer en clubicoon Pierre van Hooijdonk bestempelden de oefenmeester als de beste kandidaat voor het trainerschap van Feyenoord.

Ook de supporters van de club uit Rotterdam kozen in allerlei polls op internet voor de geboren Amsterdammer met een Ajax-achtergrond.

"Adriaanse zou perfect bij Feyenoord passen", sprak Lucius onlangs. "We hebben een harde hand nodig. Ik hoop dat hij komt."

Beenhakker

De aanvoerder kreeg bijval van interim-trainer Beenhakker. "Zoals ik Co ken, denk ik dat de klus bij Feyenoord op zijn lijf is geschreven."

De clubleiding van Feyenoord wil niet bevestigen dat komst van Adriaanse nieuwe investeerders richting De Kuip zal trekken.

Adriaanse was bezig met zijn eerste seizoen bij Metallurg Donetsk. De oefenmeester kon niet overtuigen met zijn werkgever uit Oekraïne. Ook onder Adriaanse is Metallurg slechts een middenmoter in de nationale competitie.

Geld is geen probleem bij Metallurg. Adriaanse merkte echter dat de beste voetballers van Europa ook niet voor heel veel geld naar Oekraïne willen verhuizen.

Assistent Jan Olde Riekerink en techniektrainer Chris Kronshorst hebben donderdag samen met Adriaanse ontslag bij Metallurg Donetsk genomen.

Olde Riekerink gaat volgend seizoen als hoofd opleidingen bij Ajax aan de slag. De Belg Jos Daerden, al trainer van het tweede, maakt het seizoen af als trainer van Metallurg.