NIEUWEGEIN - Judoka Guillaume Elmont (-81 kg) heeft afgezegd voor de wereldbekerwedstrijd van het komend weekeinde in Boekarest. De wereldkampioen heeft nog te veel last van een blessure aan de nek.

Woensdag, 16 mei 2007 / 15:42 Met het kwetsuur slaagde hij er onlangs nog wel in op de Europese titelstrijd brons te veroveren.

Bondscoach Maarten Arens mist nóg twee mensen in de Roemeense hoofdstad. Zwaargewicht Dennis van der Geest kampt nog steeds met een liesblessure, die hem sinds de EK langs de kant houdt. Wanneer hij terugkeert op de mat is onduidelijk.

Rustpauze

Mark Huizinga (-90 kg) heeft een rustpauze ingelast. Net als bij de EK komt Henk Grol in de betreffende klasse in actie.

Bij de vrouwen, die hun wedstrijden in Lissabon afwerken, ontbreekt Edith Bosch (-70 kg). De wereldkampioene is herstellende van een enkelblessure.

Deborah Gravenstijn (-57), die het vorige wereldbekerevenement liet schieten, is wel weer van de partij. Ook Elisabeth Willeboordse doet mee. De Zeeuwse won in de -63 de laatste twee wereldbekerwedstrijden.