AMSTERDAM - De interesse van Ajax voor Boussoufa is uit de duim gezogen, zegt technisch directeur Martin van Geel tegen de camera's van De Wedstrijden. In verschillende kranten stond de afgelopen week te lezen dat Ajax hem op de lijst had staan als potentiële opvolger voor Wesley Sneijder, die belangstelling uit Spanje geniet.

Diezelfde Van Geel vertelde tegenover de camera's van Tien dat ook Patrick Kluivert niet op zijn verlanglijstje staat. Vorige week zei de spits tegen dagblad De Pers dat hij een terugkeer bij zijn oude liefde wel ziet zitten. Ook ontkrachtte de TD de berichten dat Feyenoord zich bij Ajax zou hebben gemeld voor Olaf Lindenbergh.

De Boer

Kluiverts voormalige teamgenoot Frank de Boer zette wel zijn handtekening onder een vernieuwd Ajax-contract. De voormalig libero verlengde woensdag zijn contract als trainer van de D1. In zijn eerste jaar als opleider boekte de oud-international direct succes. De Boer en zijn pupillen eisten het landskampioenschap op.

Den Haag

De complete voorhoede van ADO Den Haag staat volgens het AD in de belangstelling van Eredivisieclubs. De krant meldt dat FC Twente zijn zinnen heeft gezet op Eljero Elia. De jonge aanvaller (20) staat tot 2008 onder contract bij de Haagse club, maar zou het liefst in de Eredivisie blijven. Volgens het AD heeft ook Ajax interesse.

Santi Kolk mag bij club uit de Residentie weg voor anderhalf miljoen euro, aldus AD Sportwereld. Vitesse wil de uitblinker van afgelopen seizoen graag inlijven, maar heeft het gevraagde bedrag er niet voor over. Pas als Lazovic vertrekt, lijkt Kolk haalbaar.