ROME - Michaëlla Krajicek heeft dinsdag in de tweede ronde van het internationale tennistoernooi op het gravel van Rome verloren van Serena Williams. De als achtste geplaatste Amerikaanse zegevierde in twee sets, 6-4 6-1.

In de eerste fase gaf de 18-jarige Nederlandse goed partij. Op 4-2 had ze zelfs een breakkans op 5-2. Die verspeelde ze, waarna Williams de set alsnog naar zich toetrok. In de tweede set kreeg Krajicek geen noemenswaardige kansen meer.

In de eerste ronde had Krajicek in de Italiaanse hoofdstad gewonnen van Olga Poetsjkova uit Rusland, 6-1 6-2. De Almeerse was als 'lucky loser' het hoofdtoernooi binnengestapt.

Moeizaam

Williams toonde zich opgelucht met de relatief gemakkelijke zege. Ze maakte haar rentree, na ongeveer een maand geleden op het toernooi van Charleston geblesseerd te zijn geraakt. "Aanvankelijk ging het moeizaam", blikte ze terug.

"Mijn warming-up was niet goed geweest. Bovendien speelde Krajicek aanvankelijk heel goed."

Ritme

Met het sterke spel van de Nederlandse in het eerste deel van de wedstrijd was ze blij. "Ik heb de competitie hard nodig om weer in mijn ritme te komen. Michaëlla heeft me in elk geval in de eerste set op de proef gesteld en dat had ik nodig. Voor mij is het een goed teken dat het goed is uitgepakt."