LE CASTELLET - Felipe Massa ziet debutant Lewis Hamilton momenteel als zijn belangrijkste concurrent voor de wereldtitel. De Braziliaan vlakt wereldkampioen Alonso zeker niet uit, maar vreest dat Hamilton dit seizoen wel eens de lachende derde kan worden.

"Hamilton leidt momenteel het kampioenschap en dat is niet onverdiend. Ik heb al enkele malen met hem gesproken en ik weet zeker dat hij een heel sterke rijder is die heel goed met de druk van de Formule 1 om kan", vertelt Massa op zijn officiële blog.

"Ik zeg niet dat Lewis beter is dan Alonso, maar als de situatie blijft zoals ze nu is, denk ik dat Lewis een groter gevaar vormt. Hij lijkt zich net iets meer thuis te voelen in de McLaren. We mogen hem zeker niet uit het oog verliezen, want hij vormt een grote bedreiging."

Hamilton debuteert dit seizoen in de Formule 1 en staat na vier opeenvolgende podiumfinishes aan de leiding in het wereldkampioenschap. De jonge Brit telt 30 punten, Alonso heeft er 28 en heeft één puntje voorsprong op Massa.