HENGELO - De organisatoren van de FBK Games in Hengelo zijn naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De huidige naamsponsor Thales houdt er na vijf seizoenen mee op. "Voorlopig is er geen serieus houvast voor een nieuwe, grote geldschieter", verklaarde Fedde Zwanenburg dinsdag in Hengelo, waar het gros van het deelnemersveld van de 25e editie van de FBK Games werd toegelicht.

De Thales FBK Games maken deel uit van de Grand-Prixcyclus van de internationale atletiekunie IAAF, die 24 wedstrijden telt. Het budget van de wedstrijd in Hengelo (zaterdag 26 mei) bedraagt voor dit jaar zo'n half miljoen euro, 50.000 euro meer dan vorig jaar. De bijdrage van Thales is zo'n 350.000 euro.

Zwanenburg gaf dinsdag toe dat het vinden van een grote sponsor een lastig traject is in Nederland, ondanks de goede prestaties van de Nederlandse atleten de afgelopen jaren op internationale titeltoernooien. "We hebben een aantal gesprekken gehad, maar die hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Op korte termijn valt dat ook niet te verwachten."

Datum

Hengelo zou tevens graag een andere datum op de internationale kalender krijgen. Eind mei zijn de meeste atleten pas net aan hun buitenseizoen begonnen. "De datum is jaarlijks onderwerp van gesprek. We hebben de wens geuit naar de eerste of tweede week van juni te gaan. Die wens zal volgend jaar - eigenlijk een rampjaar met het EK voetbal en de Olympische Spelen - in elk geval niet ingevuld worden. Het wordt zelfs waarschijnlijk een week eerder", zei Zwanenburg.