AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Ajax weet nog niet of hij zondag tijdens de uitwedstrijd in de finale van de play-offs tegen AZ over Jaap Stam kan beschikken. De aanvoerder verneemt pas dinsdag meer over de ernst van zijn hamstringblessure.

Stam viel zondag in de slotfase van de door zijn ploeg gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen (4-0) opnieuw geblesseerd uit. Hij had weer last van de hamstring die hem in de slotfase van de reguliere competitie ook aan de kant hield. Trainer Ten Cate vreest dat Stam voorlopig is uitgeschakeld. De oefenmeester mist tijdens het eerste duel met AZ ook al de geschorste Gabri en Edgar Davids.

Dembélé

AZ verwacht dinsdag meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van de blessure van Moussa Dembélé. De Belgische aanvaller viel zondag in het duel tegen FC Twente (2-0) voor de rust uit met een hamstringblessure. Hij is maandagmiddag onderzocht in het ziekenhuis van Alkmaar. Trainer Louis van Gaal kan zondag sowieso niet beschikken over de geschorste Rogier Molhoek.

Ajax en AZ strijden in twee duels om een plaats in de voorronde van de Champions League.