MADRID - Real Sociedad heeft aan kop van de Premiera Division nog maar twee punten voorsprong op Real Madrid. De lijstaanvoerder kwam zondag niet verder dan 0-0 tegen Espanyol. De 'Koninklijke' versloeg simpel Real Betis, 4-1.

Radomir Antic, de opvolger van Louis van Gaal, heeft bij Barcelona het lek nog niet boven. Daarvoor moet kennelijk ook voorzitter Gaspart eerst nog echt opstappen. Toch was de start tegen Athletic Bilbao zondagavond flitsend. Binnen een kwartier stond Barça, aangemoedigd door 66.000 socio's, met 2-0 voor. Javier Saviola en Marc Overmars maakten de doelpunten.

Veel zelfvertrouwen gaf het niet. Bilbao knokte zich terug in de wedstrijd, daarbij enig fysiek geweld niet schuwend. Ezquerro (strafschop) en Yente herstelden het evenwicht al vlak na rust (2-2). Meer treffers bleven uit. Wel was het voor de gammele Catalaanse defensie vaak dweilen met de kraan open en moest de scheidsrechter nog vijf keer de gele kaart trekken. De thuisclub 'won' dat duel der waarschuwingen met 3-2, onder anderen door overtredingen van Philip Cocu en Michael Reiziger.

Westerveld

Sociedad, met de Nederlandse international Westerveld als doelman, verloor vorige week voor de eerste keer dit seizoen tegen de Baskische rivalen van Bilbao. Nu slaagde het er niet in de goed georganiseerde verdediging van de tweede club uit Barcelona te passeren.

Real

Real Madrid nam na de hervatting afstand van Real Betis. Bij rust was het nog 1-1. Door Fernando kwam Betis op voorsprong, Raul maakte gelijk. Door de sterren Figo, Zidane en Ronaldo liep de favoriet vervolgens verder uit (4-1).

Makaay

Makaay scoorde voor Deportivo. De oud-spits van Vitesse maakte de 1-1 tegen Osasuna. Munoz had de bezoekers eerder op voorsprong gezet. Het duel werd ontsierd door rode kaarten voor Tristan (Deportivo) en Rivero (Osasuna).

Valencia gaf punten prijs bij Huelva. Pas in de slotfase maakte de nummer drie gelijk, door Auerlio. In de eerste helft was de laaggeklasseerde opponent door Molina op voorsprong gekomen.