AMSTERDAM - Sheffield United wil een rechtszaak tegen de Engelse voetbalbond FA aanspannen om degradatie ongedaan te maken.

De club wil dat West Ham United, dat zich zondag veiligspeelde, punten in mindering krijgt vanwege een overtreding van het transferreglement met de Argentijnen Carlos Tévez en Javier Mascherano. Dat meldt de Britse omroep BBC.

West Ham kreeg tweeënhalve week geleden een boete van acht miljoen euro opgelegd omdat Tévez en Mascherano aan het begin van het seizoen illegaal werden weggehaald bij het Braziliaanse Corinthians. Zij werden via een financier bij de Londenaren ondergebracht. De in degradatienood verkerende club mocht Tévez na een aanpassing in zijn contract blijven opstellen.

Belangrijk

Tévez was na een weinig overtuigende start uiteindelijk belangrijk voor West Ham bij het ontlopen van degradatie. Zondag scoorde de spits de enige treffer in het uitduel bij Manchester United, waarmee de club uit Oost-Londen behoed werd voor degradatie. Mascherano werd in januari getransfereerd naar Liverpool.

West Ham eindigde het seizoen met 41 punten, drie punten meer dan nummer achttien Sheffield. Voor de Blades viel zondag het doek door een 2-1 verlies tegen concurrent Wigan Athletic. Voorzitter Kevin McCabe wil echter met meer clubs uit de Premier League juridische stappen tegen West Ham ondernemen.

Onrecht

Als de Hammers punten moeten inleveren, zou Sheffield degradatie kunnen afwenden. "Meer clubs uit de Premier League vinden dat er dit seizoen onrecht is gedaan. Ik hoop dat wij hun steun krijgen in deze zaak", verklaarde McCabe aan de BBC.

Wigan, Fulham, Charlton Athletic en Middlesbrough zouden al hebben toegezegd de rechtszaak te steunen. De clubs zouden maandag overleg voeren om de te volgen stappen te bespreken.