BARCELONA - Frank Rijkaard houdt moed bij Barcelona. De Nederlandse trainer benadrukte na het teleurstellende gelijkspel van zijn ploeg zondagavond tegen Betis Sevilla dat de kopjes van de spelers weliswaar in de kleedkamer omlaag hingen, maar dat zijn ploeg zeker niet verslagen is in de Spaanse titelstrijd. "Gelijkspel, winst of nederlaag: de trots zal nooit verdwijnen. Deze ploeg valt niet uiteen."

Barcelona zag door het gelijke spel tegen Betis (1-1) Real Madrid op gelijke hoogte komen in de stand van de Primera Division. Sevilla volgt op twee punten.

Rijkaard nam het zondag op voor zijn spelers. "Dat wij het net niet vaker wisten te vinden, kostte ons aan het einde twee punten. Betis creëerde weinig kansen en op zo'n manier in de slotfase een tegentreffer incasseren is alsof je knal tegen je kop krijgt. Iedereen was teleurgesteld, voelde pijn. Maar ons zelfvertrouwen is niet weg. In de kleedkamer ging het er vooral over de duels die nog zijn te gaan."

Homogener

Volgens Rijkaard, die donderdag met Barcelona al een dreun kreeg met de uitschakeling in de Spaanse beker door Getafe, maken moeilijke tijden de ploeg homogener. "Het team zal nog harder werken om de slechte periode af te sluiten." Barcelona heeft nog vier wedstrijden om dit seizoen met een grote prijs af te sluiten.