ROTTERDAM - De roep om Co Adriaanse bij Feyenoord klinkt steeds luider. Velen zien in de huidige coach van Metallurg Donetsk (Oekraïne) de beste kandidaat om de gestrande topclub komend seizoen weer vlot te trekken.

Interim-coach Leo Beenhakker maakte in het weekeinde geen enkel geheim van zijn voorkeur. "Co moet het doen.

Als ik technisch directeur van Feyenoord zou zijn, zou ik nu in de Oekraïne zitten om Adriaanse vast te leggen", liet hij zaterdag al weten tijdens zijn perspraatje voor de return tegen FC Groningen (1-1).

Illusie

Beenhakker kan Erwin Koeman een hand gaan geven. Ook hij is bij Feyenoord een ervaring rijker en een illusie armer geworden, zoals zijn voorganger in De Kuip tien dagen geleden treffend omschreef.

Als ultrakorte tussenpaus (zeven werkdagen) redde de bondscoach van Polen het niet met zijn jeugdliefde.

Vissen

Beenhakker vond niet dat hij achteraf iets te overmoedig ja had gezegd tegen de haastklus bij Feyenoord. "Als je niet gaat vissen, kun je ook niets vangen.

Ik ben er vol voor gegaan. Je weet dat je kunt winnen en verliezen. Tot mijn grote teleurstelling is het niets geworden. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad."

Oproep

Op de dag van de uitschakeling in de play-offs voor een ticket in de UEFA-beker, herhaalde de bondscoach van Polen zijn welgemeende oproep. "Co zou een uitstekende keuze zijn. Ik weet na een hectisch weekje een beetje waar het aan schort bij Feyenoord.

Dit karwei is op zijn lijf geschreven. Hij kan de club terugbrengen naar het gewenste niveau. Feyenoord moet elk seizoen om de titel spelen en in Europa actief zijn. Co is de juiste man op de juiste plaats."

Harde hand

Aanvoerder Theo Lucius vroeg anderhalve week geleden na het vertrek van Erwin Koeman al om een harde hand bij Feyenoord.

"Adriaanse kan dat als geen ander", wist de Brabander. Doelman Henk Timmer viel hem zondag bij. "Co is een kanjer. Ik ken hem goed van mijn AZ-tijd. Van mij mag hij komen."

Uitspraken

Beenhakker vond niet dat hij door zijn positieve uitspraken over Adriaanse technisch manager Peter Bosz in een lastig parket had gebracht. "Welnee, ik heb gewoon gereageerd op vragen van de pers.

Die naam van Co circuleert hier al een tijdje. Ik geef niet meer dan vrijblijvend advies. Peter Bosz weet ook hoe ik erover denk. Hij moet er maar meedoen wat hij ermee wil doen."

Keuze

Bosz wilde zondag in het voorbijgaan eigenlijk "helemaal niets" zeggen over de nieuwe trainer. Hij liet nog wel weten dat de clubleiding de keuze inmiddels heeft gemaakt.

"We weten wie we willen hebben", zei de technisch manager. "Maar dat weten we al een tijdje, nog voor de komst van Beenhakker waren we daar al over uit. Zijn mening zit ons verder niet in de weg. We moeten en zullen snel handelen."