MILAAN - Lazio en AC Milan hebben zondag zekerheid gekregen over deelname aan de voorronde van de Champions League. De nederlaag van Empoli bij Siena (0-2) speelde daarbij een belangrijke rol.

Lazio verloor de doelpuntrijke topper (4-3) bij kampioen Inter, Milan speelde gelijk bij Catania (1-1). Lazio en Milan zijn met 61 punten twee speelronden voor het einde niet meer te achterhalen door nummer vijf Fiorentina (54 punten).

Empoli verspeelde de vijfde plaats door de nederlaag en staat met 53 punten zesde.

Vermakelijk

Inter en Lazio maakten er in Milaan een vermakelijke wedstrijd van. Lazio nam binnen vijf minuten een 2-0-voorsprong.

Hernan Crespo zorgde vervolgens met twee treffers voor een gelijke stand. Nog voor de rust kwam Lazio door Cristian Ledesma weer op voorsprong.

Winst

Crespo met zijn derde treffer en verdediger Marco Materazzi zorgden in de laatste tien minuten alsnog voor de winst van de landskampioen.

Clarence Seedorf hielp Milan bij Catania wel aan een vroege voorsprong, maar Gionatha Spinesi tekende voor de gelijkmaker.

Spannend

Siena kon de verrassende zege op Empoli wel gebruiken. De ploeg verliet de degradatiezone, maar de strijd om klassebehoud blijft de laatste wedstrijden spannend. Chievo Verona staat na het gelijke spel tegen Reggina (1-1) op de achttiende plaats, die afdalen naar de Serie B betekent.

Er komen echter nogdiverse andere clubs in aanmerking voor een afscheid van de Serie A.