AMSTERDAM - Jos Verstappen komt dit seizoen mogelijk in actie voor het F1-team van Spyker. Sponsor Trust wil de Limburger graag in actie zien tijdens de Grand Prix van België. Spyker ziet dat wel zitten en biedt Verstappen waarschijnlijk de kans om tijdens de oefensessies op vrijdag te rijden.

"Ik vond het meteen een hartstikke leuk idee”, gaf Spyker F1-baas Michiel Mol toe op RTL7. "Dan maken we er in Spa-Francorchamps een Nederlands feestje van. Ik denk dat heel veel Nederlanders het geweldig zouden vinden om Jos te zien rijden.”

De test van Verstappen is echter niet alleen maar een middel om meer publiciteit te krijgen.

"Het gaat om een serieuze test en is niet enkel een evenement", benadrukt Verstappen RaceReport. "Misschien wil het team gewoon horen wat ik van de auto vind, aangezien ik niet enkel in Spa zal testen.

Albers scherp zetten

De ervaring van Verstappen kan inderdaad een voordeel zijn voor het team, maar kwade tongen beweren dat de tests van Verstappen een ander doel zouden hebben.

"Ik weet niet of het de bedoeling is om Christijan (Albers) zo op scherp te zetten. Maar volgens mij zou dat geen slechte zaak zijn voor het team."

De positie van Albers staat momenteel ter discussie. De Nederlander slaagt er dit seizoen immers maar niet in om het tempo van zijn jonge teamgenoot Adrian Sutil te volgen.