GRONINGEN/NIJMEGEN/UTRECHT FC Groningen heeft zondag de laatste plaats in de eredivisie verlaten. De club speelde in het Oosterpark 0-0 tegen FC Twente. Het ene winstpunt was goed genoeg om op de ranglijst De Graafschap en FC Zwolle te passeren.

FC Groningen - FC Twente was op een slecht veld een zeer matig duel. Weinig kansen, veel overtredingen. Bij de thuisclub debuteerde de van PSV gehuurde Jelle ten Rouwelaar. Hij maakte geen fout.

In de rust deden zich enkele relletjes voor tussen rivaliserende supportersgroepen. De opgeroepen ME hoefde niet in te grijpen.

NEC-NAC

NEC heeft zondagmiddag van NAC gewonnen, 2-0. De doelpunten vielen na de rust en kwamen op naam van Zonneveld en Ax. Voor NAC betekende het de vierde nederlaag van het seizoen. NEC's doelman Gentenaar is inmiddels 565 minuten zonder tegengoal.

Utrecht

FC Utrecht heeft zondag met pijn en moeite een gelijkspel behaald tegen Excelsior: 2-2. Tot tweemaal toe moest FC Utrecht een achterstand vereffenen, voordat het zeker was van een punt. Pas in de slotfase mocht FC Utrecht aanspraak maken op meer. Voor Excelsior scoorden Mtiliga en Van Dieren, voor FC Utrecht trokken Roiha en Kuijt de stand weer in evenwicht.