AMSTERDAM - De San Antonio Spurs zijn dichter in de buurt van een finaleplaats in de NBA gekomen. De club van de Rotterdammer Francisco Elson was zaterdag in het derde halve finaleduel in de Western Conference met 108-101 te sterk voor de Phoenix Suns.

Door de overwinning namen de Spurs een 2-1 voorsprong in de best-of-sevenserie. De Suns hadden dinsdag de stand tegen de Spurs in eigen huis nog gelijkgetrokken.

De Spurs herstelden zich zaterdag in het AT& T Center in San Antonio echter van het slechte spel in de eerste twee ontmoetingen met de club uit Phoenix. Elson scoorde vier punten voor de thuisploeg.

Het derde duel tussen de twee teams, dat werd ontsierd door veel harde overtredingen, stond vooraf onder spanning omdat Amaré Stoudemire van de Suns de tegenstander uit San Antonio had beticht van 'smerig spel'.

De basketballer wees de beschuldigende vinger vooral naar Bruce Bowen. Deze zou hem dinsdag expres hebben geschopt. Het thuispubliek in het AT& T Center had het zaterdag dan ook vooral gemunt op Stoudemire.

De New Jersey Nets verkleinden zaterdag in de play-offs in de Eastern Conference de achterstand met de Cleveland Cavaliers tot 2-1.

De Nets klopten de Cavaliers in het derde duel in de eigen Continental Airlines Arena met 96-85.