KERKRADE - Met een even fraai als curieus doelpunt van Tim Cornelisse heeft FC Utrecht zich zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs voor een plaats in het UEFA-cup toernooi.

De verdediger bracht met een hakbal zijn ploeg naast Roda JC: 1-1. De in het uitduel gescoorde treffer fungeerde na de 0-0 in de heenwedstrijd als scherprechter, tot frustratie van Roda JC dat zichzelf de beste kansen toedichtte. De Limburgers vonden zaterdagavond echter met name de sterke doelman Michel Vorm op hun weg.

FC Utrecht begon verrassend aanvallend en kreeg de beste kansen, maar de openingstreffer was voor Roda JC. Nadat Ali Boussaboun binnen tien minuten twee keer verzuimde om de gasten op voorsprong te zetten, sloeg Roda-spits Andres Oper na een kwartier koelbloedig toe. Hij kreeg daarbij een vrijgeleide van verdediger Francis Dickoh, die in zijn eigen strafschopgebied uitgleed.

Cornelisse

De tweede grote kans voor de Limburgers, na een fraaie actie van Sekou Cissé, was wederom voor Andres Oper. De Est schoot ditmaal hoog over. FC Utrecht haalde opgelucht adem en kwam in de slotfase van de eerste helft op gelijke hoogte. Een bijzonder doelpunt. Tim Cornelisse tikte al vallend de bal achter zijn standbeen langs in het Kerkraadse doel: 1-1.

Roda JC zette na rust alles op de aanval en kreeg via wederom Andres Oper uitstekende kansen. De uitmuntende doelman Michel Vorm hield FC Utrecht op de been. Slechts sporadisch kwamen de gasten tot een counter. Opnieuw was daarbij een bijzondere rol weggelegd voor Tim Cornelisse. Ongewild hield hij zijn ploeg van een voorsprong af, door op de doellijn van Roda JC de bal met zijn lichaam te blokkeren.

Overeind

Met kunst en vliegwerk bleef FC Utrecht in de slotfase overeind. Pa Kah raakte de paal, Jamaique Vandamme zag zijn inzet op het laatste moment geblokkeerd. De gemoederen liepen in de hectische slotminuten zo hoog op, dat een massale knokpartij dreigde. FC Utrecht liet zich echter niet van de wijs brengen en hield stand. Met dank aan doelman Michel Vorm, die diep in de blessuretijd een kopbal van Adil Ramzi uit het doel ranselde.