BREDA - Binnen vier dagen heeft Vitesse NAC Breda twee keer verslagen. De Arnhemse club bereikte in de play-offs van de eredivisie de tweede ronde voor een plaats in de Intertoto.

Na de 3-2 in in de eerste wedstrijd eindigde in Breda het tweede duel in 1-0. Anduele Prijor, in de rust invaller voor topscorer Danko Lazovic, was in de 50e minuut de matchwinnaar voor de formatie van trainer Aad de Mos.

De eerste helft, waarin niet werd gescoord, was weinig hoogstaand. Vitesse was de meest aanvallende partij. Spits Lazovic was voortdurend gevaarlijk. NAC had in de 19e minuut de leiding moeten nemen. Glen Salmon kwam op een pass van Arne Slot vrij voor doel. De kans was niet te missen, maar de spits schoot over het doel van Vladimir Stojkovic.

Lazovic

In de 25e minuut had Lazovic moeten scoren. De Serviër raakte de bal niet goed, waardoor de kans verloren ging. Een minuut later bediende Lazovic de vrijlopende Mads Junker, maar ook hij kreeg geen controle over de bal.

In de rust wisselde Vitesses trainer Aad de Mos zijn gevaarlijkste spits Lazovic voor de snelle Anduele Prijor. Een gouden greep. Prijor onderschepte in de 50e minuut een slappe pass van Aykut Demir naar Tamas Pet, snelde op doelman Edwin Zoetebier af en scoorde onberispelijk.

Druk

Dit doelpunt maakte dat NAC tweemaal moest scoren om uitzicht op Europees voetbal te houden. Dit was moeilijk genoeg. Vitesse liet NAC nu komen en verdedigde massaal. Onder aanvuring van slechts 5520 toeschouwers zette de thuisclub wel druk.

Veel kansen kwamen er niet uit, daarvoor was het Bredase voetbal te machteloos. In de 54e minuut stopte Stojkovic een achterwaartse omhaal van Sander van Gessel. Stojkovic stond ook paraat bij een laag schot van Salmon en daarna bij een snoeiharde vrije trap van Mike Zonneveld.