BERLIJN - Tennisster Justine Henin maakt na overwerk nog steeds kans op een vierde titel op rij in Berlijn. Zaterdag versloeg ze eerst in de kwartfinale de Servische Jelena Jankovic om vervolgens de strijd aan te binden met de Russische Svetlana Koeznetsova. Dat duel werd in de derde set wegens duisternis afgebroken. Ana Ivanovic bereikte wel de eindstrijd.

Henin liet zaterdag een verbouwereerde Jankovic achter op de baan in Berlijn. Het duel was vrijdag afgebroken en de Servische leek een dag later op weg naar een verrassende zege. In de beslissende set nam ze een voorsprong van 4-0, maar op dat moment hervond Henin zichzelf. De Belgische nummer één van de wereld won zes games op rij.

Na een korte rustpauze mocht Henin aantreden tegen Koeznetsova. Opnieuw lukte het niet de partij te voltooien. Koeznetsova won de eerste set en Henin de tweede. In de derde set staat de Russische met 3-2 voor.

De Servische Ana Ivanovic zag het gedoe rond haar rivalen zaterdag allemaal met een glimlach aan. Ivanovic stond in haar halve finale tegen de Oekraïense Julia Vakoelenko slechts zeven games op het gravel. Toen staakte Vakoelenko door een handblessure noodgedwongen de strijd.