BARCELONA - Wereldkampioen Fernando Alonso stuurde zijn landgenoten met een tevreden gevoel huiswaarts na de eerste vrije oefensessies voor de GP van Spanje. De Spanjaard reed in de ochtend de tweede tijd en was de allersnelste in de namiddag. Christijan Albers was tweemaal de traagste rijder op de baan.

Nadat Ferrari vorige week de testsessie in Barcelona domineerde, kreeg het Italiaanse team een opdoffer van concurrent McLaren tijdens de eerste vrije oefenritten voor de GP van Spanje. Het Britse team toonde zich in beide trainingsritten op vrijdag te snel voor de concurrentie.

In de ochtendsessie slaagde Lewis Hamilton er nog in om teamgenoot Fernando Alonso te verslaan, maar in de namiddag was de publiekslieveling iedereen te snel af. Al kwam Renault aan het eind van de eerste dag nog verrassend dicht in de buurt van de Spanjaard. Ferrari moest zich tevreden stellen met de vierde plaats van Felipe Massa en de zesde tijd van Kimi Raïkkönen.

Albers te traag

Niet enkel Ferrari was te traag in Barcelona. Ook Christijan Albers kreeg het goede tempo maar niet te pakken. De Nederlander werd in beide oefensessies laatste. Teamgenoot Adrian Sutil sloot de eerste dag als voorlaatste af, maar kon in de eerste sessie wel de strijd aan met de concurrentie.