AMSTERDAM - Voor John de Jong is het PSV-avontuur nog niet afgelopen. De middenvelder mag in aanloop naar het volgende voetbalseizoen Ronald Koeman proberen te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Als hij in de smaak valt kan hij een nieuw contract tegemoet zien. De Jong sukkelde de laatste jaren met diverse blessures, waardoor zijn speelminuten in de lichtstad minimaal waren.

Rol

Stan Valckx, oud-speler van de club en manager voetbalzaken, ziet voor De Jong een belangrijke rol weggelegd. "John is een échte PSV'er die de laatste seizoenen veel pech heeft gekend. Wij vinden dat hij belangrijk is voor het elftal, niet alleen binnen maar ook buiten het veld. Hij krijgt van ons de kans om naar zijn niveau te groeien."

De speler in kwestie laat via de clubsite weten blij te zijn met de geboden kans. "Ik heb nu vijf duels op rij kunnen spelen in Jong PSV en het gaat steeds beter. En het kan alleen maar beter gaan, ik voel ook dat het vertrouwen steeds meer terugkomt. Ik ben blij dat ik van PSV de tijd krijg om fit te worden."