BARCELONA - Singapore krijgt in 2008 voor het eerst een plaats op de F1-kalender. Dat bevestigde F1-baas Bernie Ecclestone. Een precieze datum voor de race ligt nog niet vast, maar de wedstrijd in Singapore wordt de eerste Grand Prix die na zonsondergang wordt gereden.

Bekijk video

“Ik heet Singapore van harte welkom in de F1-familie en kijk echt uit naar deze exotische toevoeging aan ons kampioenschap. Dit wordt ook de eerste nachtrace en wordt dus ongetwijfeld een Grand Prix met een heel aparte sfeer”, aldus F1-baas Ecclestone.

Valencia onder vuur

Singapore kiest voor hun race een stratencircuit en volgt daarmee het voorbeeld van Monaco en Valencia. De Spaanse stad kondigde eerder deze week hun toevoeging aan de F1-kalender aan, maar het stadsbestuur ligt sindsdien zwaar onder vuur.

Het contract tussen F1-baas Ecclestone en Valencia wordt pas getekend na de regionale verkiezingen in Spanje. De politieke tegenstanders van het huidige bestuur vinden dat de F1-baas hun concurrenten op die manier een extra troef bezorgd in de strijd om de gunsten van de kiezers.