BARCELONA - De verbeterde versie van de Spyker F1-wagen komt er dan toch niet tegen de GP van Duitsland in juli. De bouw van de B-versie verloopt niet langer naar wens en dus grijpt het Nederlandse team terug naar de oorspronkelijke lanceerdatum in augustus.

"We hebben besloten om de nieuwe wagen pas in Turkije voor het eerst te gebruiken”, vertrouwde technisch directeur Mike Gascoyne het magazine Autosport toe. “Er is wat vertraging in het productieproces geslopen en we willen de nieuwe wagen ook testen voor we er mee gaan racen.”

Iedereen heeft zich de voorbije maanden heel hard ingezet, maar de wagen raakt helaas niet tijdig klaar voor de race op de Nurburgring.

Vorige maand zag het er nog naar uit dat de Spyker F8-VII B sneller dan voorzien klaar zou zijn. Het geplande debuut in Turkije werd toen vervroegd naar de race in Duitsland, maar die deadline blijkt nu toch niet haalbaar.

De B-versie van de Spyker krijgt een compleet hertekende achterkant, betere aërodynamica en een nieuwe versnellingsbak, radiatoren en schokdempers.