GÖTEBORG - Renate Groenewold overweegt zich af te melden voorde tweede dag van de WK allround in Göteborg. De schaatsster isziek en kon zaterdag al niet fit aan de start komen. In hetklassement na twee afstanden staat ze tiende. "Er valt niets meerte winnen", stelde ze zaterdag. "Maar toch wil ik er nog eennachtje over slapen."

De TVM-rijdster had naar eigen zeggen een goede week achter derug. "In de trainingen ging het prima, maar vrijdagavond werd ikopeens ziek. Ik moest 's nachts overgeven en sindsdien heb ik nietsmeer kunnen eten. Ik heb wel medicijnen genomen, maar ik voel megewoon slecht. Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Het zal weleen virus zijn."

"Dit is behoorlijk slikken"

Groenewold, die vooraf op een podiumplaats gokte, is in hetklassement na één dag slechts de derde Nederlandse. AnnamarieThomas (7e) en Marja Vis (8e) staan nog voor haar. "'t Liefst zouik nu meteen naar huis gaan en dit vergeten. Maar ik wil toch eerstnog even kijken hoe het vannacht gaat. Dit is behoorlijk slikken,omdat het goed ging in de training. Maar blijkbaar mag het ditseizoen niet zo zijn."

Ziekteaanval

In de vorige schaatsjaargang had Groenewold ook al eens eenziekteaanval, toen tijdens de Winterspelen in Salt Lake City. Ditseizoen sukkelde ze veel met haar rug. In Zweden had ze gezien deaanloop hoge verwachtingen. "Als je heel goed bent, balanceer jeop het randje. Ik ben daar nu blijkbaar net overheen gegaan. AnniFriesinger heeft dat ook, die heeft een darminfectie."

Veel vertrouwen

Gerard Kemkers, haar coach, sprak van overmacht. "Balen, wantik had er vantevoren heel veel vertrouwen in. Totdat ik vanmorgendat koppie zag. We moeten goed bekijken of ze morgen nog moetstarten. Het zit haar gewoon niet mee. Als er iemand een succesjenodig had gehad, was het Renate wel."