SYDNEY - Het Duitse zeiljacht Illbruck Challenge heeft dinsdag ook de tweede etappe (Kaapstad - Sydney) van de Volvo Ocean Race gewonnen. De boten waren op zondag 11 november vanuit Kaapstad begonnen aan hun reis naar Australië over bijna 12.000 kilometer, ongeveer 6550 zeemijl.

De Amerikaanse schipper John Kostecki van de Illbruck Challenge startte de zeilmarathon rond de wereld met een zege in de eerste etappe, van Southampton naar Kaapstad. Deze winst leidde tot felle discussies, omdat de bemanning de schroef van het jacht had aangepast. De wedstrijdleiding greep niet in.

De Illbruck Challenge had al snel na het vertrek uit Kaapstad te maken met schade aan de boeg. Honderden liters water stroomden de boot in. De bemanning zag echter kans de voorkant van het jacht te repareren. Kostecki arriveerde na 22 dagen, 13 uur, 22 minuten en seconden als eerste bij het Sydney Opera House.

Het Zweedse jacht SEB van schipper Gunnar Krantz wordt dinsdag als tweede in Sydney verwacht.

De Nederlander Roy Heiner stapte al na de eerste etappe op als schipper van de Assa Abloy. Het Zweedse schip kwam teleurstellend als vijfde aan in Kaapstad. Heiner had een slechte verhouding met de bemanning. De Brit Neal McDonald nam zijn plaats in.